Vláda se seznámí se zprávou o železničním neštěstí ve Studénce

Vyšetřování příčin železniční nehody u severomoravské Studénky bude pravděpodobně trvat déle než tři měsíce. Říká to zpráva ministerstva dopravy, kterou dnes šéf resortu předloží vládě. Z materiálu vyplývá, že se nehoda nemusela stát, pokud by stavbaři požádali o výluku na trati.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úřad vlády ČR

Úřad vlády ČR | Foto: Jan Rosenauer

Při železničním neštěstí, kdy do zborceného mostu narazil vlak, zahynulo sedm lidí a sedm desítek se jich zranilo. Podle mluvčího ministerstva dopravy Karla Hanzelky zpráva nepátrá po konkrétních vinících.

"Ta rekapitulace je určena pro členy vlády a v podstatě mapuje to, co se při nehodě stalo, mapuje práci záchranářů. Dokonce říká, že nehodě se při určitých okolnostech dalo zabránit - v tom smyslu, pokud by byla výluka na trati - to znamená, pokud by bylo orgánům oznámeno, že tam probíhají stavební práce," řekl Hanzelka.

Vláda také projedná také prohranou arbitráž v kauze Diag Human nebo situaci v Gruzii a probere věcný návrh nového trestního řádu, který upravuje například postavení korunního svědka.

Milan Kopp, Václava Marešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme