Hygienici rozdali pokuty prodejcům zmrzlin

25. srpen 2008

Jedním z pravidelných sezónních úkolů hygieniků jsou letní kontroly prodejců zmrzlin. Letos zkontrolovali v terénu 50 výrobců a prodejců zmrzliny ve stáncích, ale i v cukrárnách a kavárnách. Zatím uložili 7 pokut v celkové výši 12 tisíc korun a ve správním řízení jednu ve výši 10 tisíc korun.

Co hygienici kontrolují prozradil František Kotrba z Krajské hygienické stanice v Českých Budějovicích: "Kontrolujeme především takzvaný správný způsob prodeje a skladování zmrzliny a především kornoutů, dále dodržování osobní a provozní hygieny a samozřejmě potřebné doklady a dodržování teplotního řetězce, který v případě zmrzlin je velice důležitý. Nejčastějším nešvarem je nepoužívání ubrousků nebo hygienických rukavic při manipulaci se zmrzlinovými kornouty."

autor: čro čb
Spustit audio