Enge asi kouřil marihuanu a hrozí mu trest

Automobilový pilot formule 3000 Tomáš Enge měl pozitivní test na dopink. Informovala o tom dnes Mezinárodní automobilová federace FIA. Český jezdec stáje Arden neprošel dopinkovou kontrolou po vítězném srpnovém závodu v Budapešti. Podle agentury AFP, která se odvolala na informace z několika různých zdrojů, kouřil Enge marihuanu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Enge

Tomáš Enge | Foto: Prost GP

Engeho manažer Antonín Charouz informaci o pozitivním dopinku ve vzorku A potvrdil. Podle něj je i koncentrace látky, jejíž jméno sám Charouz neuvedl, v Engeho krvi vysoká. "Jde o omamnou látku. Ani sám Tomáš si to nedokáže vysvětlit. Ani blázen by si totiž nevzal tuto látku před závodem, protože jen oblbuje, neposiluje." Poté Charouz dodal , že na Velké ceně Itálie Enge startovat bude a výsledky budou neoficiální.

Celá záležitost se dořeší 1. října v Paříži před Světovou radou motoristického sportu. Druh trestu bude záležet na tom, jak pilotovu vinu posoudí příslušné orgány. Záležitost se může dostat přes odvolací soud a arbitráž až k civilní jurisdikci. Proto Engemu hrozí jak pouhé napomenutí, tak odebrání bodů, ale i vyloučení z celého šampionátu.

Karel Vojíř Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme