Čínu znovu postihlo ničivé zemětřesení

Počet obětí zemětřesení na severozápadě Číny dosáhl 25, dalších téměř 400 osob je zraněno. Otřesy o síle 6,1 stupně Richterovy škály zasáhly provincie S´-čuan a zničily či poškodily také na sto tisíc domů. Záchranné práce ztěžuje silný déšť a také těžko přístupný terén. Právě provincii S´-čuan letos v květnu postihlo jedno z nejsilnějších zemětřesení v historii Číny a vyžádalo si na 90 tisíc mrtvých.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zakázané město v Pekingu

Zakázané město v Pekingu | Foto: Robert Mikoláš

Přírodní katastrofa připravila o střechu nad hlavou přes 440 tisíc lidí, mnozí nyní hledají útočiště v městech, která nebyla tak postižena. Jen v obci Pchan-č'-chua nacházející se 50 kilometrů od epicentra otřesů se desítky hlavně dětí a starších osob tísní na hřišti místní základní školy.

Úřady v S´-čuanu i v sousední provincii Jün-nan, odkud jsou také hlášeny oběti, už poslaly do postižených míst tisíce stanů a dek, do oblasti míří i záchranné týmy. Stejně jako při katastrofálním zemětřesení letos v květnu bylo i nyní zničeno velké množství škol, a to více než 650.

Robert Mikoláš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme