Vedení ODS se omluvilo za jednání poslanců V. Tlustého a J. Moravy

Politické grémium ODS vyzvalo poslance Jana Moravu a Vlastimila Tlustého, aby složili mandáty. Stalo se tak dva dny poté, co vyšlo najevo, že se Morava zapletl do akce, kterou fingovaně připravili novináři, a že se na této akci spolupodílel Vlastimil Tlustý.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Morava

Jan Morava | Foto: Marián Vojtek

Stanovisko k případu vydalo grémium strany na mimořádné schůzi. Ke složení mandátu už včera oba zákonodárce vyzval premiér Mirek Topolánek. Oba to ale odmítli. Grémium se také omluvilo jménem strany občanům i zelené poslankyni Olze Zubové za celý skandál.

Poslanec za ODS Jan Morava čelí vážnému obvinění. Podle Mladé fronty Dnes se snažil získat kompromitující informace o různých poslancích bez ohledu na jejich stranickou příslušnost. Mimo jiné se měl zajímat o dva "rebely" z vládních řad - poslankyni Zelených Olgu Zubovou a poslance ODS Vlastimila Tlustého. Morava se za své chování omluvil, popřel ale, že by chtěl někoho vydírat.

Mladá Fronta Dnes (MfD) se v pátečním vydání odvolává na materiál reportéra televize Nova Janka Kroupy, který jednání poslance Jana Moravy natáčel skrytou kamerou. Podle deníku byl na začátku kauzy nápad Novy odhalit pozadí české politiky. Prostřednictvím smyšlených detektivů reportéři nabízeli politikům ke koupi kompromitující fotografie poslance ODS Vlastimila Tlustého, který se nechal při sehrané scénce nafotit s mladou slečnou v hotelovém bazénu.

Milan Kopp, Jana Zemanová, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme