Předsedkyně německého Svazu vyhnanců rozladila Varšavu

Polsko protestuje proti výrokům předsedkyně německého Svazu vyhnanců Eriky Steinbachové. Ta na víkendovém sjezdu své organizace kritizovala Polsko, Československo a jiné státy za to, že v nich Němci po válce trpěli a museli vykonávat nucené práce.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Staroměstský rynek

Staroměstský rynek | Foto: Pavel Novák | Zdroj: Český rozhlas

Polské ministerstvo zahraničí vyzvalo spolkovou vládu, aby přestala financovat projekty spojené s osobou Eriky Steinbachové a Svazem vyhnanců.

"Paní Erika Steinbachová nesouhlasila s uznáním východní hranice své země, byla proti rozšíření Evropské unie. Varujeme spřátelený německý národ před historickým revizionismem," uvedl mluvčí ministerstva zahraničí Piotr Paszkowski.

Německá vláda chce založit nadaci nazvanou "Útěk - vyhnání - usmíření", která má patřit pod instituce spojené se Svazem vyhnanců.

Milan Kopp, Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme