Eurobarometr: Klimatické změny jsou podle většiny Evropanů palčivým problémem

Obyvatelé zemí Evropské unie znepokojují globální změny klimatu a chtějí s tím něco dělat. Dokazují to výsledky průzkumu veřejného mínění Eurobarometr, který si nechaly zpracovat Evropský parlament a Evropská komise.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Planeta Země

Planeta Země | Foto: NASA - Johnson Space Center

Tři čtvrtiny občanů Evropské unie berou změny podnebí vážně a podle 62 procent dotázaných je to dokonce jeden ze dvou nejzávažnějších problémů dneška. Za nejhorší přitom Evropané považují šíření chudoby.

Většina lidí žijících v Unii, konkrétně 60 procent, si také myslí, že proces změny klimatu není neodvratný a že se tento problém dá řešit.

Z unijní statistiky vyplývá, že nejméně se globálního oteplování a změn klimatu bojímr my, obyvatelé Česka. Jako nejzávažnější problém je označila menšina - jen 45 procent českých respondentů. Přitom při nadcházejícím českém předsednictví EU bude jedním z témat právě globální oteplování.

Pavel Novák, Katarína Brezovská, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme