Senátoři ODS vyzvali Vlastimila Tlustého, aby se vzdal mandátu

Jednání poslanců Jana Moravy a Vlastimila Tlustého je naprosto nepřijatelné a odsouzeníhodné - shodli se na tom členové klubu senátorů za ODS. Od aktivit Moravy a Tlustého se zcela distancovali a zároveň vyzvali Tlustého, aby i on složil poslanecký mandát.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V. Tlustý se fotografuje

V. Tlustý se fotografuje | Foto: Khalil Baalbaki | Zdroj: Český rozhlas

Šéf klubu Jiří Stříteský si stejně jako někteří jeho kolegové myslí, že Tlustý by měl opustit nejen sněmovnu, ale také ODS. Nicméně, strana Tlustého vyloučit nemůže, protože nemá vylučování svých členů ve stanovách, dodává Stříteský: "Já si nedovedu představit, že by zůstal členem ODS a vystoupil třeba z klubu. Do jiného klubu vstoupit nemůže, to mu stanovy nedovolují. Musel by být nezařazený."

Aféru s údajným vydíráním politiků, do níž je Tlustý zapleten, považují senátoři nejsilnější vládní strany za nepřijatelnou a odsouzeníhodnou. Připojili se tak k předchozí výzvě vedení strany i jejího poslaneckého klubu.

"Má role byla role volavky a já nemám žádný důvod odstupovat", vzkazuje svým spolustraníkům Tlustý: "Nevidím žádný důvod, abych rezignoval, protože jsem neudělal nic jiného než odsouhlasil vznik fotografií, a to nepovažuji za nic, kvůli čemu by se skládal mandát. Já se chystám soudně bránit proti nařčení, že jsem cokoli organizoval. Protože já jsem nic neorganizoval, všechno organizovali jiní," uvedl Tlustý.

Druhý z aktérů, občanský demokrat Jan Morava poslanecký mandát složí. Reagoval tak na reportáž, podle níž se snažil sbírat kompromitující materiály na některé spolustraníky a další politiky. Sociální demokraté kvůli tomu chtějí po říjnových volbách vyvolat hlasování o nedůvěře vládě.

Milan Kopp, Jana Zemanová, Pavel Otto Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme