Enge vyhrál závod americké série Le Mans

Přesto, že Tomáš Enge čeká na výsledek zasedání Světové rady motoristického sportu, která bude řešit případ pozitivního dopinkového testu, dokázal vyhrát závod šampionátu American Le Mans Series na dráze Laguna Seca v Kalifornii. Vítěz formule 3000 se výraznou měrou přičinil o triumf týmu Prodrive a ukončil tak letošní vítěznou sérii vozů Chevrolet Corvette.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Enge

Tomáš Enge | Foto: Prost GP

Ač jel Enge v Laguně Seca poprvé, v sobotní kvalifikaci jako jediný pokořil hranici 1:24 minuty a zajistil týmu nejvýhodnější pozici na startu. V nedělním závodu na dvě hodiny a 45 minut, který se jel ve velkém horku, udržel Enge po startu první místo a po několika kolech se začal soupeřům vzdalovat. Po prvním střídání za volantem se před Koxe dostal do vedení Terry Borcheller s vozem Saleen, po další zastávce v depu se Enge na trať vrátil až na třetím místě. Liberecký rodák ale nasadil ke strhujícímu finiši, během několika kol předjel Fraze Konrada a necelých deset minut před koncem závodu předstihl i vedoucího Kellyho Collinse.

Engeho a tým Prodrive ještě čekají dva závěrečné závody letošní americké série. První z nich se koná 5. října na městském okruhu v Miami. To už bude znám výsledek zasedání Světové rady motoristického sportu, která bude řešit případ Engeho pozitivního dopinkového testu.

Výsledky - třída GTS:

1. Enge, Kox (Ferrari 550 Maranello) 104 kol, 2. Borcheller, Konrad (Saleen S7R) -50,692, 3. Pilgrim, Collins (Chevrolet Corvette) -2 kola.

Karel Fejfar Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme