Izraelci se chystají na historický koncert Paula McCartneyho

Na padesát tisíc lidí se dnes večer chystá na vystoupení Paula McCartneyho v Izraeli. Bývalý člen britské skupiny Beatles do země přijel na vůbec první koncert. V srpnu 1965 měla v Izraeli vystoupit celá skupina. Izraelské úřady ale koncert Beatles zrušily s odůvodněním, že by liverpoolská čtyřka kazila v zemi mládež.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Paul McCartney v Izraeli

Paul McCartney v Izraeli | Foto: AFP

Dnes už tyto poznámky ze strany izraelských politiků nepadají. Za incident starý 43 let se také na jaře omluvil izraelský velvyslanec v Londýně.

McCartney vystoupí v Tel Avivu a koncertu se podřídil chod celého města. Už mnoho dní prakticky není možné sehnat ubytování a řada tamních kulturních zařízení raději zrušila dnešní program, nikdo by totiž na něj nepřišel.

Ve střehu jsou i bezpečnostní složky, což je v Izraeli u takto velkých akcí samozřejmostí. Britské legendě ale navíc z Libanonu pohrozil militantní muslimský kazatel Omar Bakri. McCartney si podle něj nemůže být v Izraeli jistý životem. Svým vystoupením spojeným se 60. výročím založení státu se prý dal totiž do služeb okupantů, namísto aby podpořil trpící Palestince.

Břetislav Tureček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme