Mnichovský Oktoberfest je v poločase, pivo v zimě netáhne

Na Oktoberfestu v bavorské metropoli zatím kvůli současnému chladnému počasí zastiňují pivo teplé nápoje. Vedle nich jsou pak zatím hitem letošního ročníku mnichovských pivních slavností pražené mandle.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Průvod Mnichovem při Oktoberfestu

Průvod Mnichovem při Oktoberfestu | Foto: Jiří Hošek

Poločasová bilance Oktoberfestu (potrvá do 5. října) je tak zatím poněkud rozpačitá. Pořadatelé přesto očekávají, že do zítřka stačí návštěvníci Tereziny louky vypít tři milióny sto tisíc tupláků zlatavého moku. Avizovaný útok na vypitých sedm miliónu litrů piva od šesti mnichovských pivovarů se ale evidentně konat nebude.

Protože získat místo v jednom ze 14 největších stanů je v nynějším chladnějším počasí prakticky nemožné, jdou nezvykle dobře na odbyt teplé nápoje, ke kterým procházející se návštěvníci chroupou pražené mandle. Třísetgramový kornout přijde na 5 eur.

Tento druhý víkend patří na Oktoberfestu tradičně italským návštěvníkům, kterých se v Mnichově očekává na 100 tisíc. Ti tradičně vyžadují zvýšenou pozornost místních zdravotníků. Se dvěma sty ošetřeními ročně patří Italům mezi cizinci, kteří navštíví Bavorsko, první místo.

Jiří Hošek, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme