Nebezpečná látka melamin se objevila i v sousedním Německu

V mléčných bonbónech dovážených z Číny zjistili němečtí inspektoři nebezpečnou látku melamin. Kontaminace mléčných výrobků touto látkou způsobila v Číně onemocnění víc než 50 tisíc dětí. Čtyři kojenci na následky onemocnění zemřeli. V Německu se dosud potraviny obsahující melamin neobjevily.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mléčné bonbóny "White Rabbit", které obsahují melamin

Mléčné bonbóny "White Rabbit", které obsahují melamin | Foto: AFP

Nebezpečná průmyslová látka melamin, která v Číně způsobila vznik ledvinových kamenů u minimálně 50 tisíc dětí, se objevila v mléčných bonbónech značky "White Rabbit." Ty byly k dostání v jednom z čínských obchodů ve Stuttgartu. Čínský výrobce i nizozemský dovozce už bonbóny začali stahovat z trhu.

Podle první expertízy nehrozí po konzumaci několika bonbónů žádné zdravotní riziko. Přesto byla veřejnost vyzvána, aby se této podezřelé sladkosti raději vyhnula. Spolkové ministerstvo pro záležitosti spotřebitelů uvedlo, že je to vůbec první případ, kdy se přítomnost melaminu v potravinách v Německu prokázala. Evropská unie už mezitím rozhodla o zákazu dovozu čínských potravin pro děti s příměsí mléka.

Jiří Hošek, Katarína Brezovská, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme