Jedovatý melamin nacházejí v čínských potravinách další země

Další země hlásí výskyt nebezpečného melaminu v potravinách pocházejících z Číny. Kontaminované potraviny z prodeje stahují Rusko, Vietnam a Filipíny. Skandál s melaminem, který poškozuje ledviny, propukl v Číně už v srpnu, Peking ho ale několik týdnů tajil. Dosud po požití závadných výrobků, zejména sušeného mléka, zemřely v Číně 4 děti. Na 55 tisíc jich bylo hospitalizováno.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

laboratorní testy mléčných výrobků

laboratorní testy mléčných výrobků | Zdroj: ČTK

Tuny mléčných výrobků pocházejících z Číny mizí ze skladů vietnamských obchodů a jsou likvidovány. Tamní ministerstvo zdravotnictví potvrdilo, že testy odhalily přítomnost nebezpečného melaminu v 18 produktech, hlavně v mléce a mléčných výrobcích pocházejících většinou z Číny.

Čínské výrobky v současnosti zkoumají i laboratoře v ostatních zemích východní a jihovýchodní Asie. Například Filipíny už potvrdily, že závadná chemická látka byla objevena ve dvou produktech, ostatní jsou podle dosavadních výsledků v pořádku. Přesto Manila dočasně zakázala dovoz všech čínských mléčných produktů.

Robert Mikoláš, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme