Policie odhalila profesionální výrobnu napodobenin léků a anabolik

Národní protidrogová centrála odhalila v Babicích u Říčan továrnu na výrobu napodobenin léků a anabolik. Organizovaná skupina složená z jednoho Turka a dvou Čechů vyvážela zboží do Švédska, Španělska, Británie a Německa. Všichni tři podezřelí jsou ve vazbě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

policejní páska

policejní páska

Šéf protidrogové centrály Jiří Komorous, který dnes definitivně potvrdil svůj odchod z funkce, řekl, že skupinu vedl muž turecké národnosti. Dodal také, že podle zkoumání specialistů z kriminalistického ústavu se v tomto případě jednalo o profesionální velkovýrobu. Složení falzifikátů bylo velmi podobné originálům, falešná anabolika bylo velmi obtížné rozeznat.

K samotnému zásahu Komorous uvedl, že probíhal ve dvou hlavních objektech. "V Babicích u Říčan, kde byla ta továrna, a v Jírnech u Počernic. Ten princip byl poměrně jednoduchý - on si najímal expediční firmy, které na základě falešných nákladních dokladů tyto zásilky exportovaly z našeho území do zahraničí," řekl Komorous. Zásilky putovaly hlavně do Švédka, Velké Británie, Španělska a Německa.

Jiří Komorous také vysvětlil, proč si pachatelé vybrali jako místo podnikání právě Českou republiku: "V kontextu se současnou právní úpravou České republiky v oblasti anabolických steroidů, respektive vzhledem k neexistenci trestněprávního postihu, je zřejmé, že pachatelé tento právní stav pro svoji činnost využili."

Do akce Sword se zapojily desítky českých i zahraničních policistů. Zadrželi celkem čtyři velké zásilky anabolik v hodnotě několika desítek milionů korun. Policie pachatele obvinila mimo jiné ze zločinného spolčení.

Nikola Bojčev Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme