Homosexuálové v Kalifornii se bojí voleb a hromadně uzavírají sňatky

Gayové a lesbičky v Kalifornii spěchají s veselkami. Za tři týdny se totiž kromě volby prezidenta bude v tomto státě hlasovat o iniciativě, která by mohla vést k opětnému zákazu sňatků párů stejného pohlaví.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Los Angeles

Los Angeles | Foto: Miroslav Konvalina

Kalifornie se letos přidala ke státům, které umožňují gayům a lesbičkám sňatek. Stalo se tak po několikaletých právních přích stoupenců a odpůrců práva homosexuálů na plnohodnotný manželský stav.

Konzervativní aktivisté pak přišli s návrhem ústavního dodatku, který by sňatky omezil na heterosexuální páry. Hlasovat se o něm bude v den voleb 4. listopadu.

Gayové a lesbičky jsou nyní znepokojení dvěma skutečnostmi. Konzervativcům se na kampaň podařilo získat výrazně víc financí, než se čekalo. Podle průzkumů veřejného mínění se navíc voliči začínají obracet proti homosexuálním sňatkům.

Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme