V Kalifornii byl kvůli požárům vyhlášen stav ohrožení

Kalifornský guvernér Arnold Schwarzenegger vyhlásil stav ohrožení ve dvou oblastech postižených lesními požáry. Současně na boj s ohněm uvolnil mimořádné státní rezervy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hasiči z Los Angeles při likvidaci požáru

Hasiči z Los Angeles při likvidaci požáru | Zdroj: ČTK

S požáry bojuje nedaleko Los Angeles přes tisíc hasičů. Živel si vynutil urychlenou evakuaci některých předměstí megapole. Požáry se velmi rychle šířily kvůli silnému větru, který je v této roční době obvyklý.

Shořely desítky domů a situaci komplikuje hustý kouř, který zahalil postiženou oblast. Agentura monitorující kvalitu ovzduší varovala obyvatele, aby se vyvarovali pohybu venku, pokud to není nezbytně nutné.

Vyhlášení stavu ohrožení umožňuje, aby se na boj s požáry vyčlenily prostředky a zdroje z celého státu Kalifornie. V paměti ještě jsou týdny neobvyklých veder a následných požárů v Kalifornii před dvěma lety, které si vyžádaly na 60 obětí.

Vít Pohanka, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme