Lech Walesa potvrdil, že se chce ucházet o křeslo prezidenta

Bývalý polský prezident a nositel Nobelovy ceny za mír Lech Walesa potvrdil, že se chce ucházet o nejvyšší úřad v zemi. Prezidentské volby se v Polsku mají konat až za dva roky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lech Walesa

Lech Walesa | Foto: Pavel Novák | Zdroj: Český rozhlas

Lech Walesa dnes na tiskové konferenci představil svou autobiografii, která má být odpovědí na knížku Ústavu národní paměti. Její autoři se v ní pokusili dokázat, že legendární vůdce hnutí Solidarita byl agentem státní bezpečnosti.

"Knížky dělám proto, že mám povinnost všechno říci a každý ať porovná tu mou s paskvilem, který vydal Ústav národní paměti, ať si každý udělá svůj názor," uvedl bývalý prezident.

Walesa zopakoval, že je připraven¨ý kandidovat v příštích volbách, pokud najde politické zázemí a podporu. Jak uvedl, současná situace se mu nelíbí.

"Za tohle jsem nebojoval. Jsme v horší situaci než Mojžíš, protože ten svůj národ vyvedl z Egypta, ale my jsme se museli dostat z komunismu. Mojžíš jen vodil svůj národ po poušti až vymřelo pokolení, které neumělo žít svobodně," uvedl Walesa.

Martin Dorazín, Katarína Brezovská, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme