Kolodějská radnice musí vrátit zámeckou jízdárnu restituentovi

Kolodějská radnice musí vrátit zámeckou jízdárnu a pozemky v blízkosti barokního zámku v Kolodějích dědici původního majitele Vítězslavu Kumperovi. S konečnou platností o tom dnes rozhodl pražský městský soud.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barokní zámek v Kolodějích

Barokní zámek v Kolodějích | Foto: www.vlada.cz

Městský soud v Praze tak potvrdil verdikt Obvodního soudu v Praze 9 ze začátku letošního roku. Minulý týden odvolací senát Kumperovi definitivně přiřkl také samotnou budovu zámku, podotkl mluvčí pražského městského soudu Petr Kulawiak:

"V případě pana Kumpery došlo ke zneužití Benešových dekretů a k persekuci jeho právního předchůdce. Tudíž pozemky mu byly vydány správně. Rozhodl tedy obdobně jako v případě kolodějského zámku, když v tomto případě rozhodoval o přilehlých pozemcích a stavbách."

Katarína Brezovská, Lucie Toraková, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme