Velké rozdíly v cenách léků - i takový dopad mohou mít krajské volby

Velké rozdíly v cenách léků - i takový mohou mít dopad krajské volby v Česku. Sociální demokraté, kteří volby vyhráli, totiž trvají na tom, že budou ve všech krajských nemocnicích proplácet lidem i třicetikorunové poplatky za vydání každého léku na recept.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

poplatky ve zdravotnictví

poplatky ve zdravotnictví | Foto: Alena Palečková

Vyzvednutí čtyř léků v běžné lékárně, třeba v nákupním centru, za 120 korun a v krajské nemocnici zadarmo. Podobné příklady uvádí dnes Hospodářské noviny. V pražské lékárně platit budeme, v některých středočeských už ne.

České lékárnické komoře se to nelíbí, potvrdil její prezident Stanislav Havlíček: "Vzniká různá kategorie pojištění - jedna běžná a druhá se spoluúčastí krajského úřadu a veřejných rozpočtů."

Lékárníci by rádi, aby se jich zastal antimonopolní úřad. Sociální demokraté v řadě krajů, třeba Středočeském nebo Jihomoravském, tvrdí, že při vyjednání o koalicích po volbách v placení poplatků za recepty neustoupí.

Lenka Jansová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme