Stoupenci nezávislosti Tchaj-wanu protestovali proti sbližování s Čínou

Na půl milionu Tchajwanců protestovalo v tamní metropoli Tchaj-Pej proti sbližování s Čínou. Důvodem je nespokojenost s politikou nového prezidenta Tchaj-wanu Ma Jing-ťioua, který se po desítkách let napětí snaží zlepšit hospodářské i politické vztahy ostrova s Pekingem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tchajwanky se slunečním paprskům vystavují co nejméně

Tchajwanky se slunečním paprskům vystavují co nejméně | Foto: Robert Mikoláš

Stoupenci nezávislosti Tchaj-wanu zaplavili centrum metropole Tchaj-peje, aby dali jasně najevo nesouhlas s dosavadní politikou nového vedení. Prezident Ma Jing-ťiou a jeho vláda podle nich přivádí zemi do náručí komunistické Číny.

Mezi demonstranty nechyběly ani transparenty zobrazující dva milující se psy, jeden z nich představoval tchajwanskou vládnoucí stranu Kuomintang, druhý čínské komunisty.

Protestující také vládě vyčetli, že rázně nereagovala na skandál s kontaminovanými mléčnými výrobky pocházejícími z Číny. Podle organizátorů akce, opoziční Demokratické pokrokové strany, mohou demonstrace pokračovat.

Robert Mikoláš, Katarína Brezovská, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme