Německé vláda chce podpořit hospodářský růst až 25 miliardami eur

Německá vláda hodlá výkonnost domácí ekonomiky podpořit v průběhu dvou let až 25 miliardami eur. V rozhovoru pro deník Berliner Zeitung to uvedl šéf poslanecké frakce sociálních demokratů Peter Struck. Podle něj má nejvíc peněz putovat na sanaci budov a dopravní projekty.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

výroba automobilu

výroba automobilu | Foto: kia.sk

Prezident Průmyslové a obchodní komory Braun se v případě Německa hospodářské recese neobává. Vláda velké koalice ale evidentně nechce ponechat nic náhodě a po přijetí balíčku na podporu bank chce podpořit i skomírající průmyslovou výrobu.

Samostatnou péči hodlá kabinet věnovat automobilovému průmyslu. Součástí "prorůstového balíčku" má být i přechodné zrušení daně z motorových vozidel u některých aut obzvlášť šetrných k životnímu prostředí. Ministerstvo práce chce do vládního plánu zakomponovat taky opatření k ochraně pracovních míst.

Firma Continental, která patří k největším výrobcům automobilových součástek na světě, mezitím oznámila, že ke konci roku propustí po celém světě 5000 zaměstnanců. Propouštět se chystá taky výrobce nákladních vozů MAN.

Jiří Hošek, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme