Chorvatská policie zřejmě vyřešila atentát na novináře, podrobnosti zatím tají

Chorvatská policie obvinila z atentátu na novináře v Záhřebu před víc než týdnem pět osob. Dvě z nich - pravděpodobní atentátníci - jsou na útěku. K dosavadním výsledkům vyšetřování vedla bezprecedentní spolupráce policistů zemí bývalé Jugoslávie, zejména Chorvatska, Srbska a Bosny a Hercegoviny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záhřeb

Záhřeb | Foto: sfrj

Za pravděpodobného pachatele vražd považují kriminalisté podle chorvatské televize dvaačtyřicetiletého Željka Milivanoviče, který měl na místo atentátu přivézt malý motocykl s výbušninou. Jde o bývalého příslušníka speciální srbské polovojenské jednotky Červené barety z doby války v Bosně a Hercegovině. Druhým je 27letý student, původem z Nového Sadu v Srbsku.

Oba mají dvojí občanství - chorvatské a bosenské. Oba jsou prý také napojeni na organizovaný zločin. Obětmi jejich cíleného atentátu se stali vydavatel týdeníku Nacional a vedoucí jeho marketinkového oddělení. Další dva novináři utrpěli zranění. Podle chorvatské policie může být za atentátem zveřejnění karikatur proroka Mohameda v týdeníku Nacional.

Jaromír Janev, Katarína Brezovská, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme