Hasiči zlikvidovali požár tržnice, spáleniště už prošli vyšetřovatelé

V největší pražské tržnici Sapa, které se říká Malá Hanoj, hasiči stále likvidují následky včerejšího rozsáhlého požáru. Oheň už se jim podařilo zvládnout, nyní jen hlídají, aby se znovu nevznítil. Zásahu v Praze - Libuši se zúčastnilo 420 hasičů z několika krajů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tržnice Sapa v Praze - Libuši

Tržnice Sapa v Praze - Libuši | Zdroj: ČTK

Na místě stále pracuje sedm jednotek hasičů. Od rána postupně procházejí vyhořelou částí obrovské haly a pomocí termovize hledají případná skrytá ohniska. Zároveň rozhrabují spáleniště a dohašují doutnající materiály.

Během dne přijeli do areálu první experti, kteří začali vyšetřovat příčiny požáru. Na místo se chystají i kriminalisté. "Čekáme na to, jaká bude na požářišti situace. Až podle toho, zda bude požár řádně dohašen, budeme moci vstoupit a provádět ohledání místa. Předpokládáme, že k tomu dojde až během víkendu," uvedla mluvčí pražské policie Eva Miklíková.

Hlavní část areálu, kde požár zničil dvě třetiny haly, zůstává uzavřená a policie dovnitř nikoho nepouští. V poledne ale povolila otevřít přilehlou východní část, kde jsou většinou stánky trhovců. Hmotnou škodu podle policie a hasičů zatím odhadnout nelze, budou ale značné.

Rozsáhlý požár vypukl ve čtvrtek krátce po půlnoci. Oheň zcela zničil střední část haly, propadla se zde střecha. Silný zápach z hořícího textilu a obuvi byli cítit ve velké části Prahy. Úřady vyzvaly lidi z okolí, aby nevětrali a pokud možno nevycházeli ven. Při zásahu, který se z hlediska počtu nasazených lidí řadí k největším v historii země, se lehce zranili tři hasiči.

Ladislav Holomčík, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme