12. 11.

12. listopad 2008

Blue Blokes 3 - Stubble

Trojice Blue Blokes 3 pochází z Londýna, všichni její členové jsou sice v hudební sféře velmi úspěšní, ale aktivní muzicírování si přitom ponechávají jako koníčka. Hráč na mandolinu Ben Mandelson produkoval například skupinu Värttinä z Finska i náš Čechomor, a spoluzaložil hudební veletrh Womex. Ian Anderson je už 30 let šéfredaktorem britského časopisu fRoots, nejvýznamnějšího světového periodika, které se zabývá world music. Všechny členy tria spojuje sympatie k americkému lidovému blues i akustický kytarám, mandolinám a dalších strunným nástrojům.

Don't You Just Know It 03:45

Lovin' Henry 04:26

South Coast Bound 02:34

Třetím členem sestavy Blue Blokes 3 je Lu Edmonds, který kdysi hrával v punkrockové sestavě Damned, a dnes je aktivní jako hudební odborník a konzultant se specializací na země bývalého Sovětského svazu. Při jeho výjezdech do terénu se mu velmi dobře hodí, že se kdysi naučil rusky, k následujícímu blues si přidal další sloku v níž rusky zpívá o své cestě do Kyrgyzstánu.

Sunnyland 03:38

Everybody's Killing Me 03:29

Na zatím jediném albu trojice Blue Blokes 3 najdeme i blues z Chicaga, které ve 40. letech zpopularizovala černošská zpěvačka Memphis Minnie. Píseň hovoří jazykem bluesových eufemismů, zpěvačka v ní například svého milence nazývá "šoférem". Muzikologové připouštějí, že toto blues má nejspíš kořeny v Rumunsku, v Chicagu totiž v té době žila silná východoevropská komunita, která na své večírky často zvala místní bluesové umělce.

Me And My Chauffeur Blues 03:52

Early In The Morning 03:34

Crazy Fool Mumble 03:47

In The Pines

Spustit audio