Staré motoráky mezi Prahou a Kladnem nahradí moderní vlaky

13. listopad 2008

Úplně nový jízdní řád a téměř nové bezbariérové vlaky, tak bude vypadat od poloviny prosince trať mezi Prahou a Kladnem. Nový grafikon a změny na této trati dnes představili zástupci Českých drah. Dráhy se k uvedeným změnám rozhodly na základě stížností cestujících. UVNITŘ: Jízdní řád na železniční trati Praha-Kladno-Rakovník od 14. 12. 2008.

Na současný jízdní řád si hlavně stěžovali cestující, kteří dojížděli do Prahy za prací. Teď se chystají dvě hlavní změny. Od nového jízdního řádu, který začne platit 14. prosince, budou na trati mezi Kladnem a Prahou jezdit jen nové vlaky Regionova a modernizované soupravy. Jen výjimečně by tam měly jezdit starší soupravy. Všechny budou sloužit pro přepravu vozíčkářů.

Velkou změnou projde i jízdní řád. Zatímco v současné době jezdilo ve všední den z Prahy do Kladna jen osm rychlých vlaků, nově jich bude devatenáct a v opačném směru sedmnáct. Rychlý vlak pojede z Kladna vždy patnáct minut po celé hodině a osobní vlaky vždy jednu minutu před půl. Podobně tomu bude v opačném směru. Nový jízdní řád by měl podle zástupců Českých drah cestujícím z Kladenska a Rakovnicka hlavně ulehčit cestu a orientaci v tom, kdy který vlak jede.

STÁHNĚTE SI: Jízdní řád na železniční trati Praha-Kladno-Rakovník od 14. 12. 2008

autor: Pavel Pavlas
Spustit audio