Při rallye na Plzeňsku bylo zraněno šest diváků

Při rallye v Horním Hradišti u Plas na severním Plzeňsku najelo závodní auto do diváků. Šest lidí bylo zraněno, mezi nimi dvě děti ve věku 13 a 9 let. Závod byl poté přerušen.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

rallye  (ilustr. foto)

rallye (ilustr. foto) | Foto: Archiv

Dva lidé, starší manželský pár, utrpěli těžká zranění. Čtyři další diváci včetně obou dětí mají středně těžká poranění. Podrobnosti řekla Českému rozhlasu Lenka Ptáčková, mluvčí Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje.

"Na místě zasahovalo celkem pět posádek pozemní sanitní služby, záchranná služba a vrtulník Letecké záchranné služby. Celkem jsme přetransportovali šest zraněných, z toho dva vrtulníkem. Tito lidé utrpěli těžké poranění, byly to zlomeniny stehenních kostí. Další čtyři zranění byli převezeni se zlomeninami do fakultní nemocnice na Borech a do Mulačovy nemocnice."

Podle policejní mluvčí Jolany Číhové jsou okolnosti nehody zatím nejasné: "Policie přijala po 19. hodině oznámení, že na trati rallye osobních vozidel došlo k havárii jednoho z vozidel, které najelo mezi diváky. Při nehodě bylo šest diváků zraněno. Prozatím není jasné, co se vlastně na místě stalo, jak řidič vyjel ze zatáčky - přesná příčina této nehody je v šetření."

Marika Táborská, Jana Kosová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme