Stavba silnice R4 okolo Písku se pomalu stává realitou

23. listopad 2008

Rychlostní silnice R4 z Prahy na Strakonice a s odbočkou na Písek se pomalu stává realitou. V současné době se budují některé její úseky a jihočeská správa Ředitelství správy silnic a dálnic by mohla převzít i dva úseky ležící na území Středočeského kraje, a to Zalužany - Lety a Milín - Zalužany.

"Probíhají přípravy, může to zvrátit nějaký špatný přístup z hlediska Ředitelství silnic a dálnic, či případně odpor nebo změny v územně plánovací dokumentaci jak na straně Středočeského tak Jihočeského kraje. Ale není k tomu žádný důvod, silnice v této trase neprochází žádnými chráněnými oblastmi a ničím dalším, kde by mohla uškodit. Už z dokončených etap vyplývá, že je prospěšná a obce po celé trase jí podporují. jediné problémy by mohly nastat financování, a to, že by stát nenašel potřebné zdroje," řekl ředitel krajského úřadu Luboš Průša.

Čtyřproudá silnice by ale mohla zřejmě vést podle Luboše Průši až do Strakonic: "Městu Strakonice se podařilo společně s Jihočeským krajem prosadit, že by těleso komunikace do Strakonic mohlo být také v dimenzi čtyř pruhů, namísto původně uvažovaných dvou pruhů. V budoucnu by mohla R4 vést jako čtyřpruh až do Strakonic."

autor: čro čb
Spustit audio