V souvislosti s novým jízdním řádem přichystaly České dráhy několik změn

České dráhy připravily na 14. prosince, kdy začne platit nový jízdní řád, hned několik novinek. Například mírně ubude počet regionálních spojů, naopak ale vyjede více dálkových vlaků mezi největšími městy. Změna se také dotkne ceny jízdenek, které podraží.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pendolino na nádraží

Pendolino na nádraží | Foto: Jan Rosenauer

Základní jízdné podraží o dvě koruny; v souvislosti s tím se zvedne i zákaznické jízdné. Podraží i zákaznická karta na tři roky, za kterou cestující nově zaplatí 990 Kč místo dosavadních 600 Kč. O dvě stovky na 2000 Kč zdraží také populární kilometrická banka.

Dráhy naopak posílí a především zrychlí dálkové spoje. Které, to řekl v mluvčí Českých drah Ondřej Kubala:

"Mezi ty dvě největší novinky asi patří to, že Pendolino zvládne trasu Praha - Ostrava nově historicky pod tři hodiny. A Pendolina nebudou už odjíždět z holešovického nádraží v Praze, ale z hlavního nádraží, kde už budou opravena nástupiště. Druhou novinkou je to, že mezi Prahou a Brnem bude jezdit nově každou hodinu vlak vyšší kvality v pravidelném taktu. A potom je tady ještě jedna novinka - na trase Praha, Beroun, Písek, České Budějovice začnou jezdit nové rychlíky, které ještě nikdy nejezdily."

Přehrát

00:00 / 00:00

O změnách, které připravily České dráhy od 14. prosince, hovořil s Vítem Dvořákem mluvčí ČD Ondřej Kubala v Ozvěnách dne.

Katarína Brezovská, Jakub Šídlo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme