Návrat turistů z Bangkoku se komplikuje

V Thajsku je kvůli okupovanému letišti v Bangkoku uvězněno už na 100 tisíc zahraničních turistů. Podle thajské vlády se navíc jejich počet se v příštích dnech může ztrojnásobit. Letiště obsadili stoupenci opozice požadující odchod současné vlády, armáda v této souvislosti nevylučuje další vojenský puč.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letiště Suvarnabhumi v thajské metropoli

Letiště Suvarnabhumi v thajské metropoli | Zdroj: ČTK

Čtvrté největší letiště v Asii, které při běžném provozu zajišťuje na 290 letů, je obsazené už pátý den a uzavřené je i vnitrostátní letiště v thajské metropoli. Zahraniční turisté proto mohou využívat pouze vojenskou základnu Utapao, ta ale svou kapacitou nestačí.

Včera z tohoto letiště odletělo jen šest letadel, dnes 15 a zítra je plánováno 48 letů, každý pro zhruba 300 pasažérů. Náklady na ubytování turistů i jejich odvoz na letiště Utapao jsou ale nad možnosti vlády a Thajsku hrozí další prohloubení ekonomické krize.

Bývalý premiér Thaksin Šinawatra v této souvislosti kritizoval armádu, že nezajistila pořádek a je tak odpovědná za současný stav. Thaksin Šinawatra také varoval před dalším vojenským pučem, který by mohl přinést krveprolití.

Milan Kopp, Robert Mikoláš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme