Pražská ODS podpořila na předsedu strany Béma, ústecká Topolánka

Pavel Bém získal první regionální nominaci. Pražský primátor a první místopředseda občanských demokratů dostal na sněmu pražské ODS podporu v kandidatuře na předsedu strany. Toho bude volit kongres ODS, který začíná v pátek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zprava Pavel Bém, Mirek Topolánek a Rudolf Blažek na sjezdu pražské ODS

Zprava Pavel Bém, Mirek Topolánek a Rudolf Blažek na sjezdu pražské ODS | Zdroj: ČTK

Regionální sněm potvrdil trend, který naznačila hlasování v pražských obvodech. Bém dostal 96 hlasů přítomných delegátů, pro jeho jediného soupeře Mirka Topolánka hlasovalo 20 z nich.

Obhájce funkce premiér Mirek Topolánek takovýto výsledek očekával. Před víkendovým kongresem má ale nad Pavlem Bémem drtivou převahu v ostatních regionech.

Pavel Bém po jednání sněmu řekl, že bez silné podpory Prahy by se o předsednickou funkci vůbec neucházel. Zopakoval, že v případě vítězství by neusiloval o funkci předsedy nynější koaliční vlády, která je podle něj v současnosti menšinová. Podle primátora by proto byla lepší čistě menšinová vláda ODS.

Dnes se sešla také ODS z Ústeckého kraje. Ta nominovala na post předsedy strany Mirka Topolánka.

Tereza Janouškovcová Bartůňková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme