Porcela Plus jde do konkurzu

Na společnost Porcela Plus vyhlásil Městský soud v Praze konkurz. Firma je majetkově spjata se sklářskou skupinou Bohemia Crystalex Trading. Porcela Plus je od 19. října v úpadku kvůli nedostatku provozního kapitálu. Ovládá největší českou porcelánku - Karlovarský porcelán.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

kávový a čajový servis

kávový a čajový servis | Foto: Jan Rosenauer

Rozhodlo o tom vedení společnosti. Firma bude uzavřena od 22. prosince do 25. ledna. Jak uvedl insolvenční správce Tomáš Čermín, je to zejména z ekonomických důvodů. Zaměstnanci dostanou za nedobrovolnou dovolenou 60 procent průměrného výdělku.

"Je to zejména z důvodu dočasného omezení odbytu vlastních výrobků. Předpokládáme, že veškeré objednané zboží by mělo být do 20. prosince expedováno zákazníkům. Firna Porcela Plus je náš hlavní odběratel zboží, a tím, že i ona má své problémy, tak to doléhá i na prvotního výrobce, což je Karlovarský porcelán.

Rozhodující bude jednání věřitelského výboru svolaného na 10. prosince. Tam by mělo padnout rozhodnutí, jestli situaci řešit konkurzem nebo reorganizací Karlovarského porcelánu.

Andrea Strohmaierová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme