V Německu se množí hlasy volající po snížení daní

Strany německé velké koalice se nemohou dohodnout, jestli součástí opatření k posílení hospodářského růstu mají být taky daňové úlevy. Právě to požaduje bavorská CSU. Sociální demokraté jsou naopak ostře proti a v CDU kancléřky Merkelové se názory různí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Angela Merkelová

Angela Merkelová | Foto: Jiří Hošek

Taky včerejší krizová schůzka na spolkovém kancléřství ukázala, že ohledně případného snižování daní bude dosažení shody krajně obtížné. Ministr hospodářství za CSU Michael Glos je nicméně přesvědčený o tom, že takzvaný 'druhý balíček' na posílení domácí ekonomiky bude daňové úlevy obsahovat.

Proti tomu se ale staví nejen sociálně-demokratický ministr financí Peer Steinbrück, ale také vlivné odbory. Šéf odborové centrály DBG Michael Sommer vládu vyzývá, aby hospodářský růst Německa dodatečně podpořila částkou 50 až 60 miliard eur.

Odboráři se navíc stále nechtějí rozloučit s myšlenkou rozdělování poukázek na nákup zboží, na kterých by se lidé museli finančně spolupodílet.

Jiří Hošek, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme