Řečtí studenti dokázali přerušit vysílání televize

Přibližně 25 řeckým studentům se podařilo vstoupit do vysílání státní televize. Přišli do studia a mlčky ukázali do kamery dva plakáty, vyzývající k podpoře demonstrantů proti násilné smrti patnáctiletého chlapce před deseti dny. Chtějí také propuštění zadržovaných studentů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pouliční nepokoje v řecké Soluni

Pouliční nepokoje v řecké Soluni | Zdroj: ČTK

,Vypnete televizi a vyjděte do ulic!' vyzýval jeden transparent a druhý požadoval svobodu pro zatčené studenty. Jejich kolegové tak protestovali proti podle nich zaujatým informacím řecké televize. Televize hned poté odvysílala reklamy a vrátila se pak k původně vysílanému projevu premiéra Kostase Karamanlise v parlamentu.

Publicistka Sońa Dorňáková v telefonickém rozhovoru pro Český rozhlas uvedla, že studenti a žáci chtějí v této fázi protestovat hlavně kvůli školském systému. V protestech chtějí pokračovat i po Novém roce. Inspirovali už i další skupiny obyvatel.

Řecký prezident Karolos Papulias mezitím prodělal operaci srdce. Lékaři mu voperovali takzvaný pacemaker, tedy stroj na posílení činnosti srdce a zpravidelnění jeho rytmu. Prezident Papulias se podle lékařů rychle zotavuje.

Jak to začalo:
Smrt mladíka po zásahu policie vyvolala nepokoje v Řecku

Jaromír Janev Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme