Americký finančník Madoff byl propuštěný do domácího vězení

Americký finančník Bernard Madoff obviněný z podvodů za 50 miliard dolarů byl propuštěný do domácího vězení. Musel ale nejprve složit kauci 10 milionů dolarů, zaručit se svým bytem na Manhattanu, rezidencí na Long Islandu u New Yorku a odevzdat svůj a manželčin pas. Bude navíc muset nosit elektronický čip.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bernard Madoff

Bernard Madoff | Zdroj: ČTK

Případ finančníka Madoffa nepřestává vzbuzovat rozhořčení. Investoři se ptají, jak je možné, že mohl údajně zpronevěřit až 50 miliard dolarů, aniž by na to přišla Komise pro cenné papíry, která má dohled nad finančním trhem na starosti. Její šéf Christopher Cox spustil vnitřní vyšetřování.

V posledních deseti letech totiž zazněla na adresu Bernarda Madoffa opakovaně věrohodná obvinění. Nikdo je ale komisi údajně nenahlásil.

Finančníkovi Madoffovi svěřily miliardy dolarů početné židovské dobročinné organizace, univerzity i respektované banky z mnoha zemí. Celkové ztráty vyčíslily na 50 miliard dolarů.

Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme