Demonstranti nadále blokují budovu thajského parlamentu

Thajská vláda stále nemůže začít fungovat, demonstranti už druhý den blokují parlament. Premiér Apchisit ani dnes nemohl vystoupit se svým projevem, kabinet proto uvažuje o přesunu zasedání obou komor parlamentu na jiné místo. Pokračující protesty způsobují ekonomické škody a zemi hrozí recese.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Demonstrace stoupenců expremiéra Šinavatry

Demonstrace stoupenců expremiéra Šinavatry | Zdroj: ČTK

Poslanci vládní koalice dnes zvolili novou taktiku a do parlamentu vyrazili v koloně 14 policejních vozidel, do kterých nastoupili v areálu velitelství armády. Ani tentokrát se však do budovy zákonodárného shromáždění nedostali. Stoupenci expremiéra Tchaksina Šinavatry, kteří před parlamentem strávili už druhou noc, je dovnitř nevpustili.

Ministr obrany v této souvislosti připustil, že se uvažuje o náhradní variantě. Důležitý je podle něho dostatečný počet poslanců, před kterými premiér musí přednést politický program vlády, a nikoli místo, kde k tomu dojde.

Robert Mikoláš, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme