Charitativní Tříkrálový koncert na vlnách Radiožurnálu

2. leden 2009
mimořádný pořad

Tradiční Tříkrálovou sbírku Charity České republiky doprovodí Tříkrálový koncert, který se uskuteční v neděli 4. ledna 2009 v Městském divadle Brno. Na akci, která má v podtitulu vepsáno heslo "když dobré skutky rozkvétají", zazpívají například populární skupina Gipsy.cz, Ewa Farna a Miro Žbirka, slovenská slavice Zuzana Smatanová a další.

V rámci každoroční sbírky vyjdou do ulic skupiny koledníků, kteří vybírají finanční příspěvky na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším sociálně slabým skupinám obyvatel. Koncertem, který bude proložen také třemi krátkými filmovými dokumenty o tom, jak a komu peníze z Tříkrálové sbírky v minulosti pomohly, budou provázet brněnští herci Radka Coufalová a Josef Kejchal.

Pokud se chcete dobročinné sbírky také zúčastnit, můžete přispět nejen během koncertu díky poslané dárcovské zprávě ve tvaru DMS KOLEDA na číslo 87777 (cena DMS je 30 Kč, z toho Charita obdrží 27 Kč). Darovanou částku můžete zaslat také přímo na sbírkový účet u České spořitelny 33001122/0800.

Koncert, který začíná už v 17 hodin, v přímém přenosu odvysílá Česká televize a jeho záznam si budete moci poslechnout na vlnách Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu v neděli od 21 hodin. Kromě toho bude vysílání Víkendového Odpoledního Radiožurnálu prokládáno přímými vstupy z brněnského koncertu. Spojte příjemné s užitečným a oddejte se v době mrazivých nocí poslechu koncertu, který pomůže dobré věci.

Omlouváme se, že z důvodu vysílání záznamu koncertu neuslyšíte pravidelný magazín Doteky víry. Aktuální informace o vysílání Radiožurnálu a ostatních stanic Českého rozhlasu najdete na našich internetových stránkách www.rozhlas.cz/program.

Vysílání ČRo 1 - Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu (Praha, střední, jižní, západní a severní Čechy, Brněnsko, Ostravsko).

Záznamy většiny pořadů Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu si můžete poslechnout v Rádiu na přání. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autoři: jkr , peč
Spustit audio

Více z pořadu