Topolánek se omluvil Paroubkovi za výroky o misích, Paroubek omluvu vítá

Premiér Mirek Topolánek se veřejně omlouvá předsedovi ČSSD Jiřímu Paroubkovi. A to za výroky ministra vnitra Langra poté, co ČSSD odmítla schválit zahraniční mise české armády. Premiér se omluvil v rozhovoru pro zítřejší Lidové noviny. Omluvu Paroubek požadoval -přesně za to, že jej Langer nazval během poslanecké schůze vrahem - v souvislosti s otázkou stahování našich vojáků z Afghánistánu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mirek Topolánek, premiér a šéf ODS

Mirek Topolánek, premiér a šéf ODS | Foto: Khalil Baalbaki | Zdroj: Český rozhlas

Podle mluvčí vlády Jany Bartošové se premiér Topolánek omlouvá v zájmu života vojáků: "Pan premiér Mirek Topolánek v rozhovoru pro Lidové noviny uvedl, že pokud Jiří Paroubek podmínil jednání o zahraničních misích veřejnou omluvou, pak tuto omluvu, i když mu to připadá veskrze absurdní, nějakým způsobem udělá. Podle něj je veřejná omluva za něj i za ministra Ivana Langera v zájmu života vojáků a v zájmu pozitivního projednání zahraničních mísí. Nicméně dodal, že nejde o obchodování za poplatky."

Jiří Paroubek omluvou podmiňoval další jednání ODS a ČSSD o opoziční toleranci vlády během českého předsednictví. Radiožurnálu řekl, že omluvu vítá:

Jiří Paroubek | Foto: Marián Vojtek

"Já si přečtu ty noviny, uvidím jaká je ta omluva. A samozřejmě to vítám, pokud tato omluva bude učiněna v celistvosti. Je to jedna z věcí, kterou jsem dával jako určitou předběžnou podmínku. A ta druhá samozřejmě je, aby ODS bez dohody s námi nezasahovala do zákona, který prošel Poslaneckou sněmovnou, a který se týká zrušení poplatků ve zdravotnictví."

Tereza Janouškovcová Bartůňková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme