Rekonstrukce vlády bez výměny lidoveckých ministrů se nelíbí zeleným

Rekonstrukce vlády by se nemusela dotknout lidoveckých ministrů. Takový je plán předsednictva strany, které vyslalo do jednání s premiérem Topolánkem čtyřčlenný vyjednávací tým. Navrhovaný postup se ale nelíbí Straně zelených.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Džamila Stehlíková

Džamila Stehlíková | Foto: Vilém Janouš

Vyjednavači mají přesvědčit premiéra, aby lidovecké ministry nechal nadále ve svém kabinetu a dosavadních pozicích. Důvody vysvětluje místopředseda KDU-ČSL Marián Hošek: "Jenom se domníváme, že v tuto chvíli by nemělo být zásadně hýbáno zejména s našimi ministry, protože se neprokázalo, že by některý z nich byl posuzován významně negativně, takže v tomto smyslu se domnívám, že by naši ministři měli ve vládě zůstat."

S takovým postupem ale nesouhlasí Strana zelených. Podle ministryně Džamily Stehlíkové se změny musí dotknout všech tří vládních stran: "Není možné, aby změny proběhly v ODS a ve Straně zelených a nedotkly se strany lidové. Ten formát není ani v koaliční smlouvě, považuji to pro Stranu zelených za nepřijatelné."

Schůzka lidoveckých vyjednavačů s premiérem by měla být v nejbližších dnech. Očekává se, že informace o dalším možném vývoji zazní už na jednání Celostátního výboru KDU-ČSL v pondělí v Lipnici nad Sázavou.

Milan Kopp, Jan Herget Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme