U Indonésie se v bouři potopil trajekt s 250 pasažéry

V Indonésii se potopil trajekt s mnoha desítkami lidí na palubě. Dosud se podařilo zachránit jen 18 osob. Příčinou neštěstí bylo špatné počasí, vlny na moři dosahovaly až sedmimetrové výšky. Lodní doprava je v Indonésii tvořené 17 tisíci ostrovy jedním z důležitých způsobů dopravy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hladina vody

hladina vody | Foto: Milan Kopp

Trajekt, na kterém se plavilo nejméně 250 cestujících a 17 členů posádky, směřoval z ostrova Sulawesi do Kalimantanu na Borneu. Přístav ztratil s lodí kontakt v časných ranních hodinách, kdy byla vzdálená 50 km od břehu. Krátce předtím posádka oznámila, že je zasáhla tropická bouře.

Indonésie se s podobnými tragédiemi potýká už dlouhodobě, na vině je zejména porušování pravidel bezpečnosti a přetěžování lodí, na kterých často cestuje více pasažérů, než je povoleno. K jednomu z největších neštěstí posledních let došlo před dvěma lety, kdy potopení trajektu nepřežilo na 400 lidí.

Milan Kopp, Robert Mikoláš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme