Sociální demokraté napadají prodej HC Pardubice Šmidberskému

23. leden 2009

Pardubičtí sociální demokraté chtějí právní cestou napadnout prodej podílu v hokejovém klubu HC Pardubice. Město vloni prodalo přes 50 procent akcií klubu podnikateli Romanu Šmidberskému. Místopředseda městského výboru ČSSD Libor Malý tvrdí, že zastupitelé se mohli při prodeji dopustit až tří trestných činů.

"Máme podezření, že nesprávným způsobem rozhodovali zastupitelé, kteří hlasovali pro prodej hokejového klubu, protože zastupitelé se rozhodli ve své většině, že prodají majetek, část hokejového klubu, za cenu, která byla výrazně nižší než jiná nabídka, která byla městu Pardubice učiněna. Pan Šmidberský nabídl 25 milionů korun, pan Topolský nabídl 35 milionů korun. Zastupitelé si oba pány vyslechli a nabídky, přestože se jednalo o nabídky stejné, tak se rozhodli, že prodají majetek města Pardubice za částku o deset milionů korun nižší."

Představitel vedení města Pardubic - náměstek primátora Alexandr Krejčíř ale argument sociální demokracie v souvislosti s prodejem podílu v HC Pardubice odmítá.

"To je právě to, že ty nabídky nebyly stejné. Pan Šmidberský předložil záměr, který byl konkrétní, byl podložený jasnými úvahami nebo jasnými argumenty a pan Topolský odmítal cokoli zveřejnit, pokud já se pamatuju, protože by mu to bylo sebráno a nechtěl odkrýt. Vycházel z odhadů, vycházel z jeho myšlenek, závěrů, kdežto pan Šmidberský měl nabídku v tom záměru podle mého názoru lepší, jakoby promyšlenější."

Chcete zasílat novinky každý pracovní den na Váš email?
Zaregistrujte zdarma svoji emailovou adresu:

http://www.rozhlas.cz/pardubice/zpravodajstviemailem

autor: ba
Spustit audio