Čína hlásí dohodu s rodiči dětí otrávených melaminem

Většina čínských rodičů dětí otrávených melaminem přijala navržené odškodnění. Tvrdí to představitelé mlékárenského průmyslu, podle kterých akceptovali náhradu i rodiče dětí, které po požití kontaminovaného mléka zemřely. Celkem muselo být hospitalizováno na 300 tisíc dětí, nejméně 6 z nich zemřelo.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Číňanka s dítětem

Číňanka s dítětem | Foto: Robert Mikoláš

Na dohodu s 22 mlékárnami zapletenými do skandálu s melaminem přistoupili rodiče téměř 263 tisíc dětí, tedy 91 procent ze všech, které musely být hospitalizovány. Ti, jejichž děti zemřely, získají v přepočtu asi 600 tisíc korun, v případě těžkých onemocnění zaplatí mlékárny 90 tisíc a v ostatních méně závažných pak šest tisíc korun.

Rodiče se také při podpisu dohody musí zavázat, že se vzdávají práva na žalobu proti podnikům, které vyráběly kontaminované sušené mléko a další mléčné produkty. Někteří jsou ale rozhodnuti pokračovat v boji za vyšší kompenzace a chtějí se spravedlnosti domoci u soudů vyšší instance.

Robert Mikoláš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme