V Brně budou mít nové centrum robotické chirurgie

Tři největší brněnské nemocnice - tedy Fakultní nemocnice u sv. Anny, Fakultní nemocnice Brno a Masarykův onkologický ústav - připravují vznik univerzitního robotického centra. Předstupněm má být dohoda o spolupráci, která všem třem zúčastněným umožní přístup na stávající pracoviště robotické chirurgie ve Fakultní nemocnici u sv. Anny.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně

Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně | Foto: www.fnusa.cz

Vedení nemocnic tak chce nejen ušetřit za nákup dalších mimořádně drahých přístrojů, ale také dosáhnout lepších výsledků. Podle přednosty 1. chirurgické kliniky Fakultní nemocnice u sv. Anny Ivana Čapova má robotická chirurgie mnoho výhod:

"Výhod je několik: jednak dochází k minimálním krevním ztrátám.To ovlivní toho nemocného nejen ve smyslu imunologie, ale i v rámci hojení a podobně. A potom, co je jedna z největších výhod je, že ta preparace je šetrnější a preciznější."

Zuzana Kopuletá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme