Německo čekají stávky v letecké dopravě a na železnici

Nepříjemnosti v dopravě čekají v těchto dnech cestující v Německu. Na šest hodin dnes přeruší práci letušky a stevardi společnosti Lufthansa. Zítra pak do varovné stávky vstoupí dva odborové svazy na železnici.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Boeing 747 společnosti Lufthansa

Boeing 747 společnosti Lufthansa | Foto: Lufthansa

Protestní akce letušek a stevardů se týká pouze letišť ve Frankfurtu a Berlíně. Trvat má od šesti do dvanácti hodin a vedení Lufthansy ji považuje za zcela zbytečnou. Letecká společnost totiž už dopředu odborovému svazu kabinového personálu UFO "signalizovala" ochotu zasednout k jednacímu stolu.

UFO žádá novou, roční kolektivní smlouvu s platovým navýšením 15 procent. Na rozdíl od minulého týdne by se stávka tentokrát mohla dotknout i dálkových letů.

Také čtvrteční protest železničních odborů Transnet a GDBA by se neměl dotknout celého území Německa. Podle odborářů, kteří si chtějí vynutit především úpravy pracovní doby, by omezení pro cestující měla být snesitelná.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme