Na přehradě Gabčíkovo došlo k nehodě dvou nákladních lodí

Záchranářům se podařilo ukotvit havarovaná plavidla na přehradě Gabčíkovo na Slovensku. Dvě nákladní lodě pluly svázané do plavební komory, ještě před ní však došlo k nehodě a lodě se naklonily proti sobě. Tlačný remorkér zůstal nepoškozený na hladině.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

nehoda lodí na přehradě Gabčíkovo

nehoda lodí na přehradě Gabčíkovo | Zdroj: ČTK

Lodě se už dostaly do blízkosti plavební komory, jsou částečně opřené o betonové molo a jeřábníci z nich vytahují náklad. S manipulací pomáhají i potápěči. Posádku tvořili čtyři Maďaři, kteří se bez úhony dostali do bezpečí.

Havárii způsobil náklad, který se z neznámých důvodů posunul, řekl šéf Státní plavební správy, podle kterého mohou lodě stále ještě klesnout ke dnu. Celkem lodě vezou 600 tun oceli.

O případném úniku paliva nebo oleje záchranáři mlčí, hasiči však zatím žádné látky nesbírají. Doprava na Dunaji je kvůli nehodě přerušená.

Marika Táborská, Ľubomír Smatana Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme