Europoslanec Miroslav Ransdorf byl zbaven imunity kvůli autonehodě

Česká europoslanec Miroslav Ransdorf (KSČM) přišel o poslaneckou imunitu. Evropský parlament ve Štrasburku dnes podle očekávání odhlasoval jeho vydání k policejnímu stíhání kvůli dopravní nehodě, při které předloni autem porazil ženu. Zbavit Ransdorfa imunity, což je nezbytná podmínka pro případné trestní stíhání, totiž jednomyslně doporučil výbor europarlamentu pro právní záležitosti. V samotném hlasování bylo 561 europoslanců pro, 8 se zdrželo hlasování a 14 bylo proti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Europoslanec Miroslav Ransdorf (KSČM)

Europoslanec Miroslav Ransdorf (KSČM) | Foto: Dagmar Částková | Zdroj: Český rozhlas

Miroslav Ransdorf srazil v červnu roku 2007 automobilem na přechodu v Praze 6 chodkyni. Policie České republiky ho viní z trestného činu ublížení na zdraví. Žena tehdy utrpěla lehčí zranění, oděrky na hlavě a rukou.

Nedávný kandidát na předsedu KSČM Ransdorf se ztrátě imunity nebránil. Podle svých slov se s postiženou finančně vyrovnal a příslušný soud celý případ následně uzavřel. Ransdorf teď tvrdí, že nerozumí motivaci české policie, která případ znovu otevřela.

Pro europoslance Ransdorfa to není jediná dopravní nehoda. V červenci loňského roku totiž opět na přechodu v praze porazil autem dívku. Musela být převezená se zraněními do nemocnice.

Ondřej Houska, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme