Pád stromu ve Zlíně má druhou oběť

Pád stromu ve Zlíně má druhou oběť. V dětské nemocnici v Brně-Černých Polích dnes zemřel i druhý dvanáctiletý chlapec, kterého vyvrácený pajasan žlaznatý před dvěma týdny těžce zranil. Den po tragédii zemřel i jeho stejně starý kamarád. Pět lidí se zranilo. Zlín si nechal už minulý týden vypracovat znalecký posudek, který měl určit příčinu neštěstí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Strom spadl v centru Zlína na skupinku lidí na zastávce trolejbusu

Strom spadl v centru Zlína na skupinku lidí na zastávce trolejbusu | Zdroj: ČTK

Znalci se už minulý týden shodli, že kořenový systém mohutného stromu byl silně narušený. Na druhou stranu ale pohledem zvnějšku nebylo možné toto poškození rozeznat. Zlín tedy na základě těchto výsledků svou vinu popírá.

Kriminalisté nyní tragický případ vyšetřují jako trestný čin obecného ohrožení z nedbalosti a případnému viníkovi za něj hrozí až tříleté vězení.

Pokud expertiza prokáže jiný výsledek, než na kterém se shodli soudní znalci pověření Zlínem, kriminalisté pravděpodobně překvalifikují trestní čin. A tam je sazba mnohem přísnější.

Jak ale Českému rozhlasu sdělila mluvčí zlínské policie Jana Bartíková, závěry jsou předčasné, vyšetřování probíhá. Konečné stanovisko kriminalisté vydají až za tři měsíce, kdy bude náročná expertiza dokončená.

Přečtěte si, jak se to stalo:
Padající strom ve Zlíně usmrtil školáka

Katarína Brezovská, Andrea Kratinová, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme