Pákistánští teroristé zaslali médiím záznam vraždy polského geologa

Islámští teroristé předali agentuře Reuters v Pákistánu nahrávku s vraždou uneseného rukojmí - polského geologa. Za vydání jeho těla žádají peníze a propuštění svých spolubojovníků z pákistánského vězení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pákistán

Pákistán | Foto: Břetislav Tureček | Zdroj: Český rozhlas

Polské ministerstvo zahraničí čeká, až dostane nahrávku teroristů, kterou pak bude analyzovat. Zatím totiž není stoprocentně jisté, že islamisté polského inženýra skutečně zavraždili.

Polská strana stále čeká na nezvratné důkazy, do té do by pokračuje pátrání, při kterém Varšava využívá pomoci americké strany: "Američané mají v tomto regionu obrovské zkušenosti, které jsou pro nás neobyčejně cenné," uvedl koordinátor tajných služeb Jacek Cichocki. Naděje, že polský geolog zůstal naživu, je přesto velmi malá.

V Polsku vzplála diskuse o tom, jestli stát udělal skutečně vše pro jeho záchranu. Vláda zdůrazňuje, že Polsko má jen omezené možnosti. Hlavní požadavky - jako propuštění uvězněných teroristů - adresovali únosci pákistánské vládě.

Polská strana nemohla vyjednávat s teroristy, uvedl náměstek ministra zahraničí Jacek Najder. Opozice ale považuje tuto reakci za neadekvátní a žádá vytvoření parlamentní vyšetřovací komise.

Milan Kopp, Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme