Velešín bude i letos investovat do silnic a kanalizace

13. únor 2009

Velešín už ví, jak bude letos hospodařit. Na svém posledním zasedání schválili zastupitelé města rozpočet. Ten bude schodkový, s tím, že příjmy se pohybují kolem výše 52,5 miliónu korun a výdaje ve výši 58 miliónů korun.

K rozdílu starosta Josef Klíma řekl: "Schodek, který činí zhruba 5,5 miliónu korun, bude uhrazen finančními prostředky z minulých let. Pro letošní rok je k dispozici zhruba 16 miliónů korun na investiční akce, o kterých zároveň zastupitelé hlasovali a vybrali ty, které se vejdou do vyčleněných prostředků.

Nejvíce peněz letos ve Velešíně investují už tradičně do infrastruktury - silnic, chodníků či kanalizací. Na co se ještě chystají, Českému rozhlasu také prozradil starosta Josef Klíma: "Připravujeme i nově věci, včetně nových parkovišť, kterých se nám ve Velešíně nedostává. Počítáme s úpravou místní komunikace Družstevní za 1,5 miliónu korun, zatrubníme stoku v Domkách za 2,5 miliónů korun a na parkoviště na sídlišti počítáme také s 2,5 miliónem korun. Zasíťujeme pozemky v oblasti Na Vrších včetně veřejného osvětlení, kde připravíme plochy pro bydlení a případně pro ozdravné centrum."

autor: Marcela Oubrechtová
Spustit audio