ČSSD zřejmě na sjezdu zruší přímou volbu předsedy

Kampaň pro volby do Evropského parlamentu nebo osud přímé volby předsedy ČSSD - to jsou jen některá témata, která čekají sociální demokraty na dnešní první části jejich sjezdu. Znovu se pak sejdou v březnu, kdy mají volit nové vedení strany. Kampaň před volbami do Evropského parlamentu už zahájili i občanští demokraté.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Veletržní palác

Veletržní palác | Foto: Dana Wiesnerová | Zdroj: Český rozhlas

Začátek kampaně pro volby do Evropského parlamentu nebo přímá volba předsedy ČSSD - to jsou jen některá témata, která čekají sociální demokraty na dnešní první části sjezdu. Znovu se pak sejdou v březnu, kdy budou volit nové vedení strany.

Od dnešního jednání se s největší pravděpodobností očekává, že ČSSD zruší přímou volbu předsedy. V tuto chvíli podle některých straníků totiž není potřeba, částečně i proto, že kandidát na nejvyšší stranický post je jen jeden - Jiří Paroubek. Přímá volba ale byla před dvěma lety hlavním bodem modernizace strany.

Do budoucna by ale Jiří Paroubek přímou volbu podporoval. Členové strany by podle něj měli mít na výběr, jakým způsobem se bude předseda volit. Přímo by nicméně měli být podle Paroubka současně voleni i šéfové krajských a okresních organizací. Místopředsedy by naopak měl i nadále volit sjezd.

Milan Kopp, Veronika Malá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme