Při nehodě rolby v Rokytnici nad Jizerou bylo zraněno 11 lidí

K vážné nehodě došlo v lyžařském areálu Horní Domky v Rokytnici nad Jizerou. Soukromá rolba, která fungovala jako taxi, tam před polednem spadla do potoka. Jedenáct pasažérů utrpělo zranění, dva lidé byli zraněni těžce.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

převrácená rolba  v potoce

převrácená rolba v potoce | Zdroj: ČTK

Okolnosti nehody popsal Českému rozhlasu náčelník krkonošské horské služby Adolf Klepš. "Došlo ke zřícení rolby do koryta potoka zhruba z pětimetrového srázu, po klouzání, které bylo dlouhé asi 200 metrů, nebo ta rolba se rozjela pozpátku. Došlo tedy k jejímu zřícení do potoka a převrácení na bok."

Zranilo se při tom 11 lidí, z toho dva těžce. Záchranáři je s pomocí skútrů, sanitek a vrtulníku transportovali do čtyř nemocnic. "Je to poměrně těžká nehoda, já osobně jsem žádnou takovou nehodu neviděl," dodal Klepš.

Příčinu neštěstí vyšetřuje policie. Pravděpodobně jí byla technická závada na převodovce. Televizi Nova a České televizi ale řidič přiznal, že převážel víc lidí, než je povoleno. Nehody rolb jsou ojedinělé. V minulosti se většinou jednalo spíš o srážky s lyžaři.

Marika Táborská, Milan Brunclík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme